2012. június 30.

Démoni mese

http://leara.files.wordpress.com/2011/04/aonoexorcist.jpg
Ha már lángolunk, akkor azt kéken
tegyük :)
Sziasztok! A mai alanyom a Blue/Ao no Exorcist. Szokás szerint ez is egy manga alapján született anime. A mangaka, Kazue Kato. A mangára most nem térek ki, de az animére igen. Egy 2011-es animéről van szó, de lássuk a történetet: Világunknak két része van, amik különböznek egymástól. Egyiknek neve Assiah, melyben az emberek élnek. A másik világ a démonoké, Gehenna. Az ide-oda járás lehetetlen lenne, de valahogy mégsem lesz az. A démonok átjárnak az emberi világba és megszállják őket. Egy kivétellel, ugyanis a démoni világban van egy valaki, akinek hatalmas erejét egyetlen ember sem viselné el, ez a valaki nem más, mint a sátán, vagyis Gehenna uralkodója. Ennek ellenére mégis van egy fia, az emberi világban, Rin. Mint ahogy az lenni szokott, Rin félig ember, félig démon, úgy is mondhatnánk, hogy félvér. Az anyja már nem él, így az egyház neveli fel. Amikor mi megismerjük, már kamasz, kiderül, hogy van egy testvére is, kardja is lesz, néhány barátja, illetve ellenségei is. Legfőképpen a saját apja.
Történetünk lényegében ennyi is lenne. Rin gyűlöli apját, így eldönti, hogy mindenképpen megöli. Hogy sikerül-e neki? Ha megnézitek, akkor megtudjátok. És jöjjön egy kis saját vélemény róla. A grafika igazán tetszetősre sikeredett. Erre abszolút nem lehet panasz. Az opening személyes kedvencem lett, és nem csak az első, hanem a második is. Az endingek sem rosszak, valahogy igazán jó lett a zene választás, pedig jó lenne belekötni valamibe :D A karakterek mindegyike, illetve talán 1-2 kivétellel tartogatnak meglepetéseket. De csak egyetlen olyan karakter van, amelyikben csak úgy bujkál a titokzatosság, ez pedig az iskola igazgatója, Mephisto. Igazán kivételes egy karakter lett. Nehéz is eldönteni, hogy melyik oldalon is áll. De ettől lesz érdekes. A főszereplőnk, azaz Rin, bátor, hősies, de mégis sokszor idióta. Meg lehet szeretni az már biztos. És most felsorolhatnám az összes karaktert, de nem teszem.
Összességében az anime élvezhető, nézhető és nem okoz unalmas perceket. A zenék jók lettek, így megérdemelnek egy külön meghallgatást. A poénok, némelyik, jól el lettek találva. Az utolsó rész szerintem tökéletes lett. Igaz vannak külön részek, amikben nincsenek harcok, ilyen például, amelyikben Rin főzőversenyt tart egy kisebb démonnal. De ezek is nézhetőek és érdekesek is. Az értékelés után pedig mindenki hűtse le magát, ahogy én is teszem, amint végeztem^^
Pontozásom: 10/8 szeretni lehet és nézni is
Ami jó:
-opening (mindkettő)
-Mephisto
-Rin
-ending
-grafika
-történet
-karakterek, hiszen mindegyik érdekes
-az utolsó rész
Ami rossz:
-Shiemi (néha elviselhetetlenné tud válni)
-azok az érdekes fejek (tudom, hogy poén, de...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése